onsdag 23 januari 2013

Prinsesstårta!

En prinsesstårta. Ska man ha 4års kalas och ha prinsesstårta finns det då någon annan tårta än denna???
Det var en jätte glad mamma som hämtade och tydligen en minst lika glad tjej som fick den... Härligt!




söndag 20 januari 2013

Tårta med logga på

En vän ville fira årsdagen med jobbet, han ville ha deras logga på tårtan så detta är vad han fick :)
Den är fylld med dumlefluff och hallonfluff.


lördag 19 januari 2013

Tårta med rosor

Min kära mormor fyllde 75 för ett tag sedan och nu ville hon fira med vänner så jag fick äran att baka tårta. Den är fylld med vaniljkräm och hallonmousse. Första gången jag andvände min nya spets och jag gillar den.  kram och god kväll






tisdag 15 januari 2013

Tårta med Lilja

Vi hade styrelsemöte i veckan och jag hade lite rester hemma så jag "slängde ihop" denna :)
Jag har läst att det går jätte bra att frysa fyllningar som blir över så det ville jag prova. Det blev endel glasskräm och jordgubbsfluff över från traktortårtan så jag frös det. Tinade sedan sakta i kylen ca en dag, perfekt bara att fylla tårtan vispad och klar. När jag gjorde öl tårtan gjorde jag bottnarna i långpannan och då blev det en del över som jag gjorde den övre våningen utav. Sedan hade jag en botten i frysen till den undre. Chokladkrämen var det ju bara att vispa ihop så jag tror att allt gick på 45 min.. snabbaste tårtan hittills. Liljan är då inte inräknad i tiden den gjorde jag en kväll i veckan bara för att det var kul att prova. Ca 15 bitar.





måndag 14 januari 2013

Öl tårta



Öl tårta! Fick göra en öl tårta till en 40 åring, det är hans favorit öl. Det är en estnisk öl som igentligen heter saku men här fick den hans förnamn istället.

Fick flera medelanden efteråt att de var såååå glada över tårtan och att den var jätte god!


Mycket roligt att höra!

lördag 12 januari 2013

Traktor tårta

Elias fyllde 5 år förra helgen och ville ha en traktortårta med plog både fram och bak. Efter lite googlande på hur en sådan traktor ser ut så blev resultatet så här.. Jag blev ganska nöjd, tycker att hans namn blev fint med små detaljer i hörnen. Det är oftast det där lilla extra som gör det.
Den är fylld med glasskräm och jordgubbsmousse, på vaniljbottnar.





Jag har ju en kärlek till glitter pulver så jag brukar oftast få med det någonstans på tårtan, denna tårta fick glittriga snöstjärnor :)


måndag 7 januari 2013

Chokladcupcakes


Stort Grattis till Niklas som fyllde år i fredags!
De bjöd på chokladcupcakes fyllda med lemoncurd och toppad med chokladfrosting. Blommorna är i sp. Har fått höra att de var väldigt uppskattade och goda.


söndag 6 januari 2013

Ett tips!

Jag älskar tipps och idag tänkte jag tippsa dig!
Om du ska skära bort delar av en tårtbotten, lägg då "skräpet" i en plastpåse i frysen. Perfekt om du ska göra dammsugare eller figurer på en tårta. På den här tårtan kör Gravedigger över stenar som är gjorda av överbliven tårtbotten som jag blandat med kolasås och philadelphiaost = hysteriskt gott! De har jag sedan rullat in i sp.

lördag 5 januari 2013

Ännu en nyårstårta!

Gott nytt år Marie! och Grattis på din födelsedag!
Jag fick helt fria händer bara att det skulle vara blandat nyårstema och födelsedagsfirande.
Den är fylld med hallonmousse och chokladfluff spacklad med len chokladsmörkräm. 



 
Jag blev jätte nöjd med klockan, har sett den på flera andra tårtor och velat prova så nu tog jag tillfället i akt. Kram och god kväll

fredag 4 januari 2013

Nyårstårta



Nyårstårta till min kollega! De skulle ut och jaga vildsvin på fm och ville därför ha med ett vildsvin på tårtan plus lite glitter och glamor... Hmmm ska jag få ihop det tänkte jag.
Jo det blev en skimrande vit tårta sprejad med pärlemo, guldkulor. och ett vildsvin i frack med champagneflaska. Den är fylld med passionsmousse och vitchokladmousse på chokladottnar. Spacklad med chokladsmörkröm och täkt med sp.

torsdag 3 januari 2013

Gott nytt år!

Här är jag med vår nyårs tårta. Det är browniebotten sedan hallonmousse sedan vitchokladmousse och överst en spegel med passionsfruktgele´ . Runt om lite choklad, den blev toppen god.

Resten av menyn löd så här:
Varm äppel/vanilj ciderdrink med ostbollar och kex med getost i växthuset som välkommsmys.
Gratinerad hummer med konjak till förrät
Tjälknöl gjort på älg, en mycket god rödvinssås och potatis/rotfrukter med timjan i ugn.
Det blev toppen gott!


onsdag 2 januari 2013

Amerikanska flaggan

En vän ville ha en tårta till en tjej som skulle fylla 16, tjejen gillade Amerikanska flaggan så det var temat + gärna lite glitter då det var nyårsafton. Smaken var mosade jordgubbar, glasskräm och chokladfluff.

Hon blev jätte glad för sin tårta, vilket även jag blev jätte glad för att höra!

tisdag 1 januari 2013

Fotbollstårta


Helgens bakmaraton inledde med en fotbollstårta till min kära svåger. Jag kämpade med att få till mönstret på bollen, men när allt äntligen blev klart blev jag mycket nöjd. Den är fylld med dumlefluff och hallonfluff. Det kommer mer imorgon....